اما دیروز یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرد که طرح استیضاح بنا به درخواست حاجیبابایی تا 2ماه مسکوت مانده و اگر روند جاری این وزارتخانه اصلاح نشود، احتمال استیضاح وی در مجلس قوت میگیرد.به گزارش فارس، موسیالرضا ثروتی دیروز با هشدار به وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد: امروز تذکری خطاب به وزیر آموزش و پرورش به کمیسیون آموزش و تحقیقات، کمیسیون اصل 90 و هیأت رئیسه مجلس تقدیم کردیم که اگر رویه غیرقانونی در آموزش و پرورش اصلاح نشود، استیضاح حاجیبابایی دوباره مطرح میشود.
به گفته وی، وزارت آموزش و پرورش برخلاف قانون عدهای از معلمان حقالتدریسی را اخراج کرده و به جای آنها از معلمان بازنشسته و نیروهای شیفت دوم استفاده میکند.عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه استیضاح حاجیبابایی که توسط نمایندگان طراحی شده بود، بنا به درخواست خود وزیر تا 2ماه مسکوت ماند و مهلت داده شد، اظهار کرد: این مهلت برای رفع اشکالات این وزارتخانه بود، اما متأسفانه ظاهرا اقدامات خلاف قانون در این وزارتخانه همچنان ادامه دارد.
همزمان با اعلام وصول طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش گمانهزنیها در باره سرانجام این استیضاح نیز شروع شد و سخنان حاجیبابایی و برخی از نمایندگان مجلس حاکی از آن بود که موضوع استیضاح چندان جدی نیست. این موضوع آنجا نمود بیشتری پیدا کرد که وزیر آموزش و پرورش بدون توجه به استیضاحش گفت: نگران استیضاح من نباشید.
البته اکنون پس از آنکه تعدادی از نمایندگان امضای خود را پس گرفتهاند و بحث استیضاح فروکش کرده، حاجیبابایی در تفسیر این جمله که نگران استیضاح من نباشید، به فارس گفت: منظور من از اینکه گفته بودم نمایندگان مجلس دوستان من هستند، این بود که مجلس را میشناسم و میتوانم برای آنها توضیح دهم؛ چرا که آنها واقعا بهدنبال مسئولیت خود هستند و اصلا منظورم این نبوده است که اگر نمایندگان دوست من هستند، حق قانونی خود را رعایت نکنند؛ در واقع بعضیها میخواستند از این حرف من سوءاستفادههایی بکنند.
تهدید به مطرح شدن استیضاح وزیر آموزش و پرورش نشان میدهد با وجود تأکید وزیر آموزش و پرورش هنوز هم بحث استیضاح کاملا منتفی نشده؛ چرا که برخی از نمایندگان مجلس اعلام کردهاند که یک فرصت دوماهه به حاجیبابایی دادهاند. البته وزیر آموزش و پرورش بر این باور است که نظر نمایندگان در باره استیضاح تغییر کرده: «نمایندگان با حسن نیت، استیضاح بنده را مطرح کردند؛ از میان این همه نماینده مجلس، تعداد 28 نفر ابهامی را مطرح میکنند و وقتی توضیح داده میشود چون واقعا بهدنبال پاسخ هستند و میبینند که کاری انجام شده است، نظرشان برمیگردد.»
بیکاری 23 هزار نفر
به گفته ثروتی، حدود 23 هزار نفر از نیروهای حقالتدریسی که زمان وزارت علیاحمدی وارد آموزش و پرورش شدند، از سوی حاجیبابایی بیکار شدهاند و به جای آنان از معلمان بازنشسته و نیز از معلمان موجود در شیفت دوم استفاده میشود که این اقدام، غیرقانونی و برخلاف قانون مدیریت خدمات کشوری است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: بحث دوشغلهبودن در آموزش و پرورش که در حال اجراست، خلاف قانون است و در حالی که وزارت آموزش و پرورش 3سال قبل با درخواست از مجلس برای بازنشستگی پیش از موعد فرهنگیان هزار و 200 میلیارد تومان دریافت و آنها را بازنشسته کرد، ولی امروز دوباره از همین نیروهای بازنشسته به جای معلمان حقالتدریسی اخراج شده استفاده میشود.
ثروتی ادامه داد: همچنین برخلاف قانون مدیریت خدمات کشوری که هر معلم مانند سایر کارمندان باید 44 ساعت موظفی در هفته کار کند که شامل 24 ساعت تدریس و 20 ساعت راهنمایی دانشآموزان، تصحیح ورقه، طرح سؤال و سایر فعالیتهای مرتبط با تدریس است، اما وزارت آموزش و پرورش از این 20 ساعت برای شیفت دوم تدریس استفاده میکند و یک معلم در 2مدرسه صبح و عصر تدریس میکند.